https://www.pdmu.edu.ua/news/nauka-daie-mozhlivist-zrozumiti-yak-pracyuie-svit-navkolo-nas-science-helps-us-understand-how-the-world-around-us-works 

Наука дає можливість зрозуміти, як працює світ навколо нас 

            З метою стимулювання інтелектуального розвитку обдарованої учнівської молоді, популяризації науки, математичних знань та усіх, хто має спрагу до знань та інтелектуальних активностей, а також у межах святкування Міжнародного дня математики (або Дня числа Пі), із залученням усіх закладів вищої освіти Полтавщини, обласна Мала академія наук разом із Департаментом освіти і науки Полтавської ОВА провели фестиваль «Наукові інтенції – можливість об’єднуватися для спільної мети».

«Майданчик популяризації науки» відбувся у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. П. Котляревського.

Для кращих школярів територіальних громад Полтавщини, які були безпосередніми учасниками заходу, свої наукові та медичні активності підготували й продемонстрували молоді науковці і науково-педагогічні працівники ПДМУ.

Також учасники заходу відвідали інтерактивну локацію «Наука медицини сну: навіщо ми спимо», підготовленою науковцями кафедри нервових хвороб ПДМУ. 

Питанням активного залучення школярів Полтавщини до вивчення медичної науки, виконання майбутніх наукових проєктів в галузі «Стоматології», «Медицини», «Педіатрії», «Медсестринства» та «Фармації» та застосування своїх знань на практиці у стінах Полтавського державного медичного університету переймалися фахівці Приймальної комісії ПДМУ.

Наука дає можливість зрозуміти, як працює світ навколо нас, чому відбуваються ті чи інші явища, як у природі все влаштовано. Наука спонукає досліджувати, сприяючи прогресу та розвитку.






Комментариев нет:

Отправить комментарий