19 лютого 2018 року в аудиторії №5 ВДНЗУ «УМСА» було проведено практичний семінар «8 рота: ми рятували інших, не думаючи про себе!», присвячений Дню пам'яті Героїв Небесної Сотні та вшануванню учасників АТО, зокрема 8-й Полтавській окремій автомобільній санітарній роті – воїнам, які воюють, воювали і полягли на сході України, захищаючи нашу землю, для студентів стоматологічного фа культу, медичного факультету № 1 та медичного факультету № 2 академії.
Захід, що продовжує цикл військово-патріотичних, інформаційно-комунікативних заходів «ЛІКАРІ БЕЗ КОРДОНІВ: ВІД СХОДУ ДО ЗАХОДУ» задля популяризації серед студентів академії професії військового медика, був підготовлений за участю Центру управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю, відділу культурно-освітньої діяльності академії, кафедри медицини катастроф та військової медицини.
На початку семінару присутніх від імені ректора академії професора Ждана Вячеслава Миколайовича щиро привітав проректор з науково-педагогічної та виховної роботи професор Похилько Валерій Іванович.
Також вітальне слово присутнім та слова вдячності нашим бійцям та медикам, що перебували в зоні АТО висловив заступник директора Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Куделич Ігор Юрійович.
На заході були присутні вельмишановні гості: майор у відставці, учасник бойових дій, колишній командир 8-ї ОАСР Тополя Анатолій Пилипович; колишній водій-санітар 8-ї ОАСР, учасник Іловайської операції у 2014 р. старший сержант, учасник бойових дій, Таран Олександр Валерійович; старший солдат, учасник бойових дій, колишній водій-санітар 8-ї ОАСР, учасник Іловайської операції у 2014 р. Бернацький Ігор Борисович; волонтер 8-ї ОАСР, громадській діяч Таран Тетяна Миколаївна; голова ГО «Братерство учасників АТО Полтавщини», учасник бойових дій, колишній начальник мед пункту 72-ї ОМБР, випускник академії Турпітько Віталій Петрович.
Гості поділилися своїми спогадами про події під час перебування в зоні АТО, ознайомили з історією створення 8-ї Полтавської окремої автомобільної санітарної роти, обговорили роль медика в сучасній війні, людські якості, професійні знання і вміння, необхідні військовому медику та дали цінні поради майбутнім військовим медикам.
Також відбулася презентація відеофільму «Шлях 8-ї Полтавської окремої автомобільної санітарної роти», сюжет до якого детально прокоментував Анатолій Пилипович Тополя. Реальні події, зображені у фільмі, справили на глядачів не аби яке враження.
Фахівці ГО «Медичний спецпідрозділ «Вартові життя» провели наочний майстер-клас з демонстрацією сучасної зупинки критичної кровотечі в бойових умовах із коментарем директора медичного спецпідрозділу Вікторії Володимирівни Лози та прямою трансляцією на широкоформатний екран.
Присутніх на заході вітали своїми творчими номерами колективи відділу культурно-освітньої діяльності академії: народний самодіяльний ансамбль танцю «Юність» (керівник О. Матюніна), народний аматорський вокальний ансамбль «Мальви» (керівник Л. Сидоренко) та аспірантка кафедри клінічної анатомії та оперативної хірургії Марина Сидоренко.









Комментариев нет:

Отправить комментарий