ПОТЯГ ЄДНОСТІ УКРАЇНИ «ТРУХАНІВСЬКА СІЧ» ЗУСТРІЛИ У ВДНЗУ «УМСА»

9 березня 2017 року з Києва в Центральні та Північні області нашої країни відправився 5-й Потяг Єднання України «Труханівська Січ» зі студентами, школярами, волонтерами, громадськими активістами та військовими зі Східних, Південних та Західних областей нашої держави.
Дана акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної Єдності (Розпорядження Президента № 99 від 19 квітня 2016 року) та Указу № 534. Акцію підтримує і приймає активну участь Генеральний Штаб, Міністерство оборони України, ПАТ «Укрзалізниця», Департамент освіти і науки КМДА, Синодальне військове управління УПЦ КП, Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури України, Міністерство молоді та спорту України, народні депутати України, ГО «Родини Героїв Небесної Сотні». Програму Благословив Патріарх Філарет та підтримав Президент України Петро Порошенко.
160 чоловік, з яких переважна більшість – молодь, яка піклується про своє майбутнє, поїхали налагоджувати прямий діалог з однолітками в містах за маршрутом Потягу та вчитись спілкуванню з органами влади.
Метою акції є залучення молоді до створення демократичного громадського суспільства та перетворення України на сучасну європейську країну, налагодження комунікацій серед різних верст населення різних регіонів, що надає поштовх до розв’язання хоча б окремих гострих питань нашої країни та веде до її єднання.
Упродовж 16 днів, з 9 по 24 березня, пасажири Потяга подорожують містами України. Загалом, «Труханівська Січ» відвідає 13 міст: Київ, Коростень, Житомир, Умань, Кропивницький, Полтава, Харків, Суми, Глухів, Крути, Чернігів, Славутич, Яготин.
Під час подорожі запланована низка культурно-освітніх заходів та цікавих зустрічей, ознайомлення з історією тих міст, котрі відвідають учасники подорожі, віддання шани героям Небесної Сотні та вшанування загиблих на Сході захисників Вітчизни.
В межах цьогорічної акції Полтава стала шостим містом, куди завітали активісти патріотичного руху.
Урочистості розпочалися 16 березня о 9:00 на території Південного вокзалу Полтави, куди прибув поїзд Єднання України «Труханівська Січ».
Представники кожного регіону коротко представили свої міста та висловили сподівання на плідну співпрацю з полтавцями. З урочистими почестями їх зустрічали студенти місцевих вишів та училищ.
Далі учасники акції відвідували визначні пам’ятки та музеї міста, а також навчальні заклади Полтави.
Гостинно зустріла 29 учасників Потягу Єдності України ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія».
У форматі круглого столу відбулася зустріч активістів з представниками адміністрації та студентства академії.
Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи професор Похилько Валерій Іванович від імені ректора академії професора Ждана Вячеслава Миколайовича радо привітав гостей у стінах нашої альма-матер, коротко ознайомив з навчальним закладом, його здобутками, розповів про новітні технології, з якими можуть працювати студенти.
Валерій Іванович наголосив на єдності, цілісності, неподільності та незалежності нашої держави і побажав гостям миру, добробуту, міцного здоров’я та приємних вражень від перебування у Вищому державному навчальному закладі України «Українська медична стоматологічна академія».
Також присутні переглянули інформативний фільм про історію, діяльність та потужний потенціал ВДНЗУ «УМСА».
Голова студентського парламенту Щербина Олександра у відкритому діалозі поспілкувалася з учасниками 5-го потягу та представила діяльність студентського самоврядування академії, надала детальну інформацію про принципи і напрями роботи СП, проекти, які втілюють студенти, плідну співпрацю з адміністрацією вишу та органами влади, перспективи та можливості для розвитку, вдосконалення, взаємодопомоги у навчанні, організації змістовного дозвілля, набуття необхідних у подальшому житті суспільних навичок.
Координатор волонтерського руху ВДНЗУ «УМСА» доцент Ю.П. Ющенко ознайомила присутніх з роботою волонтерського загону академії «Єдність», детально розповіла про волонтерський рух, його діяльність, участь наших студентів у волонтерських акціях та запросила до подальшої співпраці.
По завершенню диспутів, для детальнішого знайомства з навчальним закладом, гостям влаштували екскурсію анатомічним музеєм та музеєм патологічної анатомії
Гості мали можливість відвідати бібліотеку академії, ознайомитися з бібліотечним фондом, ресурсами, видами діяльності бібліотеки, а також оглянути читальні зали та побачити новітні електронні центри, в яких можна відпрацьовувати пропущені заняття та незадовільні оцінки.
Наша сила в єдності. І лише відвертий діалог та взаєморозуміння між жителями різних регіонів, спільне уявлення про майбутнє нашої держави допоможуть вистояти у важкі часи і побудувати сильну, незалежну, розвинену процвітаючу державу!

Комментариев нет:

Отправить комментарий