https://www.umsa.edu.ua/news/poltavka-lyudmila-yasenenko---otrimala-medal-svyatogo-panteleymona-v-nominaciyi-za-turbotu-i-lasku-do-hvorogo




Полтавка ЛЮДМИЛА ЯСЕНЕНКО - отримала медаль Святого Пантелеймона в номінації "За турботу і ласку до хворого"



             Полтавка ЛЮДМИЛА ЯСЕНЕНКО -  сержант медичної служби Збройних Сил України, санітарний інструктор медичної роти 72-ої окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, отримала медаль Святого Пантелеймона в номінації "За турботу і ласку до хворого". Медичне співтовариство Полтавщини, члени регіональної ради Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона", колектив Полтавського державного медичного університету, члени асоціації медичних сестер Полтавської області та ГО "Об'єднання ветеранів війни Полтавщини" вітають  її з почесною нагородою.

У Києві відбулася щорічна церемонія нагородження кращих медиків країни "Медичним Оскаром" - відзнаками за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона». Церемонія нагородження відбулася в столичному виставковому центрі «Парковий».

"Це свято стає все більш актуальним і доцільним у часи, які переживає весь світ, коли всі повернулися обличчям до медичних працівників. Усі зрозуміли наскільки важливо, щоб система охорони здоров'я була  та галузь здоров'я могла реагувати на ті загрози, які виникають. Наша держава заборгувала медикам. Із надією дивлюся в найближче майбутнє і більш ніж впевнений, що, розпочинаючи з наступного року, в нас у системі охорони здоров'я з'явиться шанс йти вперед і побудувати те, що хочуть наші медики", - сказав на церемонії нагородження міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Нагороди отримали 11 медичних працівників. Серед них – професіонали з багатим досвідом і молоді амбітні медики, лікарі й медсестри, військові хірурги й педіатри, ті, хто рятує від коронавірусу і хто займається науковими дослідженнями.

Як повідомив голова Поважної ради відзнаки Василь Князевич, загалом у 2021 році було подано 196 кандидатів на нагороди: «Орден Святого Пантелеймона» - 147, «Медаль Святого Пантелеймона» - 43, на Орден для іноземних громадян – 6.

Кожен із номінантів пройшов три етапи відбору. Зокрема, кожна Регіональна рада здійснила відбір кандидатів протягом жовтня 2020 року-28 лютого 2021 року в областях та подала по 1 кандидатурі в кожній номінації на розгляд Національній експертній комісії (НЕК). Після розгляду кандидатів від регіональних рад, НЕК обирала 4 кращих у кожній номінації та подала їх на розгляд Поважній раді, яка своєю чергою таємним голосуванням обрала лауреатів на присудження відзнаки.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» - це найвища громадська нагорода, яка має професійно-фахове спрямування, присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, в духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Відзнака вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності. Відзнака була погоджена та благословенна предстоятелями найбільших християнських церков України.

Урочиста церемонія нагородження "Медичним Оскаром" щорічно проходить 9 серпня в День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Вітаємо всіх переможців із визнанням їхнього високого професіоналізму та заслуг перед суспільством на всеукраїнському рівні та зичимо міцного здоров`я і нових здобутків у медичній галузі!






Комментариев нет:

Отправить комментарий