Бій під крутами: героїзм і трагедія нашої історії

31 січня 2018 року в аудиторії №7 ВДНЗУ «УМСА» відбувся диспут на тему «Бій під крутами: героїзм і трагедія нашої історії», підготовлений за участю Центру управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю (керівник проф. Похилько В.І.), кафедри медицини катастроф та військової медицини (зав.кафедрою доц. Шепітько К.В.), студентського профкому академії (голова студ. 6-го курсу мед.ф-ту №1 Пікуль О.Ю.).
На заході зібралися студенти стоматологічного та медичного факультету, активисти студентського профкому та парламенту, члени дискусійного студентського клубу «АргументУМ», викладачі кафедри медицини катастроф та військової медицини – полковник медичної служби у відставці Малинський Олександр Юрійович, майор у відставці, голова Ради ветеранів академії Лебедєв Віктор Альбертович, а також завітали вельмишановні гості: член координаційної ради громадської спілки «Ліга громадських організацій «Громада Полтавщини», голова краезнавчо-історичного клубу при Центральній міській бібліотеці м. Полтава Кірпотина Ніна Миколаївна та підполковник спецпідрозділу Служби безпеки України, учасник АТО Пікуль Юрий Григорович.
Модератором виступила студентка 3-го курсу медичного факультету №1 Шкодіна Анастасія.
Метою диспуту був пошук відповідей на такі запитання: «Чому ж молоду державу захищали необстріляні студенти-добровольці, а не військо?», «Як відбувався нерівний бій?», «Чи можна виграти бій грунтуючись тільки на патріотизмі?», «Чи був шанс перемогти в цьому бою?», «Паралелі між настроями і думками студентства про патріотизм 100 років тому та в наші дні».


Комментариев нет:

Отправить комментарий