ДЕНЬ МІСТА ТА 74-ТА РІЧНИЦЯ ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД НАЦИСТІВ

23 вересня Полтавська громада відзначає День міста та 74-ту річницю звільнення від нацистів, вшановує подвиг українського народу в боротьбі за мир, свободу і справедливість.
Напередодні свята профспілковий комітет академії (голова доц. Борисова З.О.) привітали ветеранів академії та надали їм продуктові набори.
23 вересня адміністрація, співробітники, студенти ВДНЗУ «УМСА» та Рада ветеранів академії поклали квіти до пам’ятника героям-медикам – нашим студентам й співробітникам, загиблим у роки Другої світової війни та Пам’ятника ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, а також взяли участь в міському мітингу-реквіємі, де разом із сотнями полтавців увінчали пам'ять загиблих воїнів покладанням квітів до Меморіалу Солдатської Слави.
Цього ж дня, за підтримки Полтавської міської ради, в полтавському дендропарку відбувся перший арт-пікнік під гаслом «Провести День міста на свіжому повітрі», в якому взяли участь студенти нашої академії, волонтери загону «Єдність», які допомагали в організації та проведенні дійства. Також із піснею для присутніх виступив студент 2 курсу медичного факультету №2 Махсун Будаков.
У зеленій зоні зібралося багато майстрів по різним видам спорту та мистецтв, щоб залучити полтавців до активного відпочинку. Арт-пікнік – дійство, в якому переплелися різні види мистецтва, які взаємодіють із спортом, об'єдналися всі види розваг у одному живописному місці, де люди можуть відірватися від своїх повсякденних проблем, гаджетів і приїхати разом з сім'єю на День міста.
24 вересня студентська молодь, співробітники академії та медичного коледжу взяли участь в традиційному щорічному етно-фестивалі «Полтава вишивана», де святковою ходою пройшли від Соборного майдану до парку Перемоги. Символи вічного буття, життєствердної енергії, гідності, добробуту і краси об'єднали всіх у велику дружню родину! Арт-проект «Полтава вишивана» зібрав тих, хто душею і серцем вболіває за майбутнє України, хто поважає споконвічні традиції та цінує неповторні культурні надбання українського народу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий