МІСЬКИЙ САНІТАРНО-ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД «ПЕРЕМОЖЕМО ІНСУЛЬТ РАЗОМ»

27 жовтня волонтерський загін «Єдність» разом з управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради за підтримки ТРЦ «Київ», ТЦ «Злато місто», фармкомпанії «Такеда» під керівництвом кафедри нервових хвороб з нейрохірургією та медичною генетикою ВДНЗУ «УМСА» (завідувач кафедри професор Н.В. Литвиненко) провели міську санітарно-просвітницьку акцію «ПЕРЕМОЖЕМО ІНСУЛЬТ РАЗОМ» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з інсультом, який припадає на 29 жовтня.
Координатор заходу – заступник декана медичного факультету №1, доцент Ю.П. Ющенко.
Студенти-волонтери вимірювали артеріальний тиск у полтавців, навчали визначенню первинних ознак інсульту, розповідали про фактори ризику та причини виникнення інсульту, поширювали інформаційні листівки та проводили опитування.
Інсульт – досить поширене судинне захворювання головного мозку, при якому гостро виникає порушення мозкового кровотоку. Це призводить до деструкції мозкової тканини та досить тяжких наслідків для пацієнта. Тому потрібно пам’ятати основні симптоми інсульту та вміти надати першу допомогу.
Метою акції було привернення уваги громади до основних факторів ризику розвитку інсульту та проведення просвітницької роботи з питань профілактики серцево-судинних захворювань і пропаганди здорового способу життя. Адже інсульт легше попередити, ніж лікувати та долати його наслідки.


Комментариев нет:

Отправить комментарий