Волонтерське літо!

Швидко промайнуло літо. Час відпочинку, нових вражень, емоцій... А для студентів-волонтерів загону «Єдність» воно було й часом активної діяльності та отримання нового досвіду. 25 червня волонтери допомагали в організації та проведенні концерту до Дня молоді на стадіоні «Ворскла».

Волонтери – Анастасія Скоряк, Єлизавета Семенова, Кирило Шумик, Анастасія Гусак, Софія Ільїнська протягом літа відвідували вихованців КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» та проводили цікаві пізнавальні заняття, метою яких була підготовка дітей, що залишилися без батьківського піклування, до самостійного життя та праці, формування в них знань та вмінь, що сприяють соціальній адаптації, підвищенню рівня особистісного розвитку.
Керівник волонтерського загону – Юлія Заяць взяла участь у навчанні за Програмою «Молодіжний працівник», що проходила за підтримки Програми розвитку ООН України та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України й Державним інститутом сімейної та молодіжної політики.
ф
Проект «Платформа успіху», підготовлений Юлією Заяць, переміг на конкурсі проектів програми «Перший крок до успіху – 2017» (м. Харків) у східному регіоні. Мета програми полягає у підтримці молодих жінок і дівчат, які готові допомагати у розвитку своїх громад та України в цілому й вести за собою молодь. Під час триденного візиту до Харкова на переможницю конкурсу чекали зустрічі та спілкування з успішними жінками: про місце жінки в сучасному світі; різноманітні форми навчання з питань жіночого лідерства; написання та реалізації соціальних проектів; розвитку корисних навичок для успіху, безліч нових та цікавих знайомств, екскурсій тощо.

Волонтер – Михайло Харів пройшов навчання в «Літній школі лідерства» (м. Львів). Метою 12-денної навчальної програми було формування команди молодих лідерів через навчання, розвиток лідерських навиків, семінари, дискусії та спільну діяльність. Михайло відвідав навчальні семінари з питань важливості формування цінностей у суспільстві, ідентичності українця, викликів перед сучасною молоддю, розвитку громади та молодіжних рухів тощо. Цікавими були тренінги з ефективної роботи в команді, навиків спілкування, вмінь планувати діяльність організації, мистецтва публічного виступу, а також зустрічі з експертами в різних суспільних сферах.

Волонтери – Кирило Шумик, Олександра Лобас та Михайло Харів взяли участь в обласному проекті «Майстерня відповідального українця». 14 днів у таборі «Джерело» Новосанжарського району молодь училася ефективно спілкуватися, налагоджувати комунікацію, будувати команду, вивчала свій внутрішній світ, через особливості людських психотипів, визначала методи підвищення стресостійкості, обговорювала нюанси діяльності державних структур, надавала письмову форму ідеям та мріям, дізнавалася про можливості медійної підтримки соціальних проектів.

Незабутнім став час, проведений Софією Ільїнською у навчально-оздоровчому комплексі «Ерудит» (м. Кременчук).

Михайло Харів взяв участь у міжрегіональному молодіжному форумі «Молодь, Мир та Безпека» (м. Кременчук), головна мета якого – надання можливості молоді брати активну участь у житті власної країни та змінювати її на краще, шляхом реформування суспільства навколо себе та світогляду всередині кожного громадянина.

Комментариев нет:

Отправить комментарий