Вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції

В ніч на 26 квітня 1986 року сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства загалом і України зокрема, — вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища, на карті України з’явилась 30-кілометрова «зона відчуження». Цей день є днем пам’яті про страшну трагедію, наслідки якої люди відчуватимуть ще багато років. Чорний день в історії нашої планети не забуде ніхто, пам’ять ще багатьох наступних поколінь знов і знов буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року.
Сьогодні, 26 квітня 2017 року, біля Пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС був проведений загальноміський мітинг-реквієм пам’яті загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Адміністрація Вищого державного навчального закладу України «Українська медична стоматологічна академія», викладачі, співробітники та студенти вишу і медичного коледжу взяли активну участь в регіональних заходах з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи, згадували про тих, хто ціною власного життя та здоров’я ліквідовував наслідки екологічної катастрофи на АЕС.
На зібранні також були присутні представники влади, церкви, чорнобильці, члени сімей загиблих ліквідаторів, органи місцевого самоврядування, студентська молодь та уся небайдужа полтавська громада.
Присутні вшанували пам’ять жертв Чорнобильської аварії хвилиною мовчання і військовим салютом та поклали вінки і квіти до підніжжя пам’ятника.
Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків, які самовіддано ліквідували наслідки найстрашнішої техногенної катастрофи. Завдяки героїчній самопожертві ліквідаторів аварії, Чорнобильська катастрофа стала символом жертовності в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ми завжди будемо вшановувати пам’ять людей, які, не дивлячись на небезпеку, віддали своє життя та здоров’я за наше майбутнє, а також віддячувати героям-чорнобильцям, які зараз поруч із нами. Ваш неоціненний подвиг ми будемо пам’ятати вічно! Щира вдячність Вам та низький уклін!



Комментариев нет:

Отправить комментарий