СТУДЕНТИ ВДНЗУ «УМСА» БЕРУТЬ УЧАСТЬ У «ШКОЛІ ВОЛОНТЕРІВ»

Протягом місяця наші студенти, волонтери загону «Єдність» (координатор – заст. декана медичного факультету №1, доцент Ющенко Ю.П.), удосконалюють свої знання та навички на обласному проекті «Школа волонтерів» КУ «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради.
Цьогоріч навчальна програма відзначається діяльнісною спрямованістю і практичним характером та тримає всіх слухачів у тонусі, вражаючи цікавими формами роботи
Волонтери мали можливість познайомитися з діяльністю ГО «Полтавський батальйон небайдужих»; відпрацювали навички надання невідкладної допомоги разом з ГО «Медичний спецпідрозділ «Баррі»; з’ясували основні аспекти етики спілкування з людьми-інвалідам. На базі навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Полтавській області дізналися про те, як приводити у дію різні види вогнегасників та найефективніше використовувати їх. Волонтери навчилися попереджувати емоційне вигорання під час волонтерської діяльності за допомогою психолога ГУ ДСНС України у Полтавській області Юлії Фалєєвої, ознайомились з діяльністю Полтавського обласного осередку Товариства Червоного Хреста України, а також переосмислили волонтерські цінності разом з тренером, організатором Полтавського напівмарафону Дмитром Геращенком. Від професіоналів рятувально-водолазної служби Полтавської обласної ради дізналися, як правильно рятувати людину, яка терпить біду на воді.
Досить емоційно відбувалося знайомство з основами української жестової мови завдяки Наталії Московець, яка є віце-президентом Спілки перекладачів жестової мови України, перекладачем жестової мови національної телекомпанії «Україна» Полтавського відділення.
Кожне з занять приносить не лише теоретичні знання та практичні навички, а викликає усвідомлення того, наскільки важлива і відповідальна волонтерська діяльність.



Комментариев нет:

Отправить комментарий