20 жовтня - Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози






15 жовтня увесь світ відзначає День боротьби з раком молочної залози, а 20 жовтня – вся українська спільнота вшановує людей, чиї долі торкнулася ця підступна хвороба. Щороку у цей день стартують різноманітні благодійні акції, соціальні проекти задля поширення знань про онкологічні захворювання молочної залози серед жіночого населення України. 


З нагоди відзначення Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози та з метою привернення уваги громадськості до цієї важливої проблеми, ВДНЗУ „УМСА” було проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів. 
19 жовтня за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради ініціативна група у складі викладачів кафедри онкології та радіології з радіаційною медициною ВДНЗУ „УМСА” (завідувач кафедри доктор медичних наук, професор В.П. Баштан) разом зі студентами-медиками волонтерських загонів академії провела міський санітарно-просвітницький захід з метою актуалізації проблеми та підвищення поінформованості населення міста Полтави до соціальної значущості одного з найпоширеніших онкологічних захворювань серед жінок. Організаторами даного заходу стали проректор з науково-педагогічної та виховної роботи академії, доктор медичних наук, професор Похилько В.І. та заступник декана медичного факультету №1, доцент Ющенко Ю.П. (координатор проекту). 



Наші волонтери працювали в декількох локаціях міста (вул. Шевченка, вул. Соборності, вул. Остапа Вишні, вул. Івана Мазепи, ТРЦ „Київ”, де роздавали інформаційні листівки та брошури, інформуючи жінок про справжній стан проблеми раку молочної залози, знайомлячи з основними методами, які дозволяють виявити хворобу та наголошуючи на важливості своєчасного діагностування захворювання. Найінформативнішим був захід у ТРЦ „Київ”, де разом зі студентами працювали викладачі кафедри онкології. 


20 жовтня гостем телевізійної програми „Ранок на Лтаві” став завідувач кафедри онкології та радіології з радіаційною медициною, доктор медичних наук, професор Баштан В.П., який розповів про фактори ризику виникнення раку молочної залози, наголосив на важливості його раннього діагностування (самообстеження молочних залоз, своєчасне звернення за медичною допомогою). 

Цього ж дня волонтери ВДНЗУ „УМСА” провели тематичні бесіди зі студентами природничого факультету ПНПУ ім. В.Г. Короленка та ознайомили їх із методом самообстеження, який дозволяє своєчасно виявити захворювання на рак молочної залози. 


Висловлюємо щиру вдячність адміністрації ТРЦ „Київ” та нашим спонсорам – компанії „Bionorica”, медичному центру „Медіон” за підтримку у проведенні заходів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий