https://www.pdmu.edu.ua/news/vidbuvsya-tvorchiy-zvit-misteckih-kolektiviv-pdmu-performance-report-of-the-psmu-artistic-groups 

Відбувся творчий звіт мистецьких колективів ПДМУ

              «Непереможна Україна» - це творчий звіт мистецьких колективів ПДМУ відділу культурно-освітньої діяльності, що відбувся 24 квітня 2024 року з метою підтвердження почесного звання  «народний аматорський». Захід благодійний, зібрані кошти будуть передані на підтримку ЗСУ.

У програмі концерту було представлено 16 номерів, серед яких хореографічні композиції, виступи вокальних ансамблів та сольні. Тематика концерту в більшості українська, це народні пісні в оригінальному виконанні та обробці, пісні з репертуару сучасних авторів та виконавців, зокрема, українського гурту  «Струни серця», «Океан Ельзи»,  польського гурту «Еней» та британського «Il Divo».

5 колективів, що виступили на творчому звіті  ПДМУ-2024, успішно підтвердили свої звання «народний аматорський». Це ансамбль танцю «Юність» (керівник - О. Матюніна), вокальний ансамбль «Мальви» (керівник – Л. Сидоренко), вокально-хоровий ансамбль  "Криниця» (керівник – В. Кульбашна), чоловічий вокальний акапельний ансамбль  "Пліка вокаліз" (керівник – Д. Лузановський).

Прозвучали також сучасні українські пісні у виконанні студентки Фахового медико-фармацевтичного коледжу Єлизавети Мар`єнкової: «Мить» з репертуару «Океану Ельзи», «Волю в кулак» з репертуару М. Липчей, та «Плакала калина» П. Дашкової у супроводі полтавського «Джаз Бенду» під керівництвом Д. Лузановського.

Особливий захват у слухачів викликала жартівлива українська народна пісня в обробці О. Токар «Із сиром пироги» у виконанні вокальних ансамблів «Пліка вокаліз» та «Мальви». (соліст – Д. Лузановський). Твір надскладний у виконанні технічно й художньо, але талановитим і напрочуд наполегливим студентам університету разом і з уважним керівником Людмилою Сидоренко й таке видалося до снаги.

Ведучі концерту – студенти Валерія Адонка та Георгій Коськін, режисер заходу - начальник відділу культурно-освітньої діяльності  Людмила Сидоренко.

Обласна атестаційна комісія у складі працівників Полтавського обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи на чолі з Соколовим Д. О. та Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. В. Гоголя та головного режисера В. Шевченка висловила схвальні відгуки про виступи артистів.

На концерт завітали й поважні гості: Голова Полтавської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Олександр Кувічка та завідувач відділу організаційно-інформаційної роботи Полтавської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Гапон Т. П.

Мистецтво об’єднує, надихає, зцілює! У непереможній  нашій Україні  особливо! І колектив відділу культурно-освітньої діяльності ПДМУ разом із студентами вкотре переконали в цьому всіх присутніх.






Комментариев нет:

Отправить комментарий